Het belang van SSO in Enterprise IAM

Identity management is tegenwoordig niet meer weg te denken en de mogelijkheid om single sign-on (SSO) te gebruiken, is cruciaal voor het succes van identity en access management (IAM) op enterpriseniveau. IT-afdelingen moeten aan steeds meer eisen voldoen. Ze moeten duizenden gebruikers beheren, zowel intern als extern, en die gebruikers moeten allemaal toegang hebben tot een groeiend aantal cloudapplicaties. Bovendien moeten ze die toegang op elk moment kunnen krijgen, waar ze ook zijn en op elk device van hun keuze.

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook nog eens miljoenen apps voor het stroomlijnen van de activiteiten van uw team. De innovatie gaat gewoon door, maar teams kunnen beperkt worden door een specifiek aantal tools. Ze hebben tijd nodig om deze te configureren, om te zorgen voor de juiste security-protocollen en om gebruikers te onboarden. SSO helpt om dit allemaal te stroomlijnen. SSO speelt een integrale rol in efficiënt identity en access management (IAM) op enterpriseniveau, of het nu gaat om provisioning, het voldoen aan compliancevereisten of gewoon het terugdringen van het aantal telefoontjes naar de helpdesk. Hieronder staan enkele manieren waarop een oplossing voor single sign-on een belangrijke bijdrage kan leveren aan de productiviteit van uw organisatie:

entrepreneur working on his macbook picjumbo com

Een oplossing die net zo flexibel is als uw team

Gebruikers hebben nu meer dan ooit een snelle en veilige manier nodig om toegang te krijgen tot cloudapplicaties. Zonder centraal IAM wordt toegang krijgen tot de software een tijdrovend proces, omdat medewerkers dan handmatig moeten inloggen bij elke app of service die ze nodig hebben. Maar het kan ook anders: mensen die inloggen bij hun Okta-dashboard, on-prem, extern op een laptop of op een mobiel device, hebben direct toegang tot al hun applicaties, zoals Salesforce, Dropbox of de meer dan 5000 andere apps die op dit moment deel uitmaken van het Okta Application Network. Handmatig inloggen is niet meer nodig. Geen vergeten wachtwoorden meer. Wachtwoorden hoeven niet telkens opnieuw ingesteld te worden op een steeds grotere schaal.

Gemoedsrust dat uw netwerk veilig is

Een SSO-oplossing geeft IT-teams ook een realtime overzicht van de gebruikers die toegang hebben gehad tot bepaalde applicaties, wanneer die toegang heeft plaatsgevonden en andere belangrijke informatie over hun activiteiten. Die informatie helpt om de IAM-security binnen de onderneming te waarborgen. Dit gebeurt met een realtime systeemlogboek waarin geolocaties worden bijgehouden, aast toegangsrapporten en integratie met SIEM's. Met SSO kunnen ook andere veelvoorkomende securityrisico's worden aangepakt. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld een laptop of een mobiele telefoon kwijtraakt waarop een wachtwoord automatisch is opgeslagen, kan het IT-team de toegang tot het account van de gebruiker gemakkelijk uitschakelen.

De juiste toegang voor de juiste gebruikers

Hoe zorgt u ervoor dat de juiste mensen toegang hebben tot de juiste dingen? Dit kan een grote uitdaging zijn voor financiële organisaties die de toegang tot bepaalde documenten of applicaties moeten beperken tot medewerkers met een hogere rang, terwijl andere medewerkers wel gewoon toegang moeten hebben tot de tools en informatie die ze nodig hebben om hun werk te doen. Veel enterprise IAM-oplossingen, waaronder die van Okta, bieden ingebouwde auditing voor compliancerapportage, bijvoorbeeld voor SOX, HITECH en PCI. Met SSO kunt u deze toegang configureren op basis van iemands rol, afdeling of functieniveau. Op die manier zorgt u voor inzicht en transparantie voor uw team als het gaat om de resources waartoe bepaalde gebruikers wel en geen toegang hebben.

Een team dat altijd bij is

In een wereld waarin zoveel ballen tegelijk in de lucht gehouden moeten worden, kan één enkel authenticatiepunt het werk aanzienlijk vereenvoudigen. Het gaat erom de dagelijkse activiteiten van uw team te stroomlijnen, zodat zij zich op hun eigenlijke werk kunnen concentreren, en daarvoor slechts één keer hoeven in te loggen. Bovendien hoeft uw IT-team zich dan niet meer een groot deel van de tijd bezig te houden met eenvoudige administratieve taken, zoals het afhandelen van helpdesktickets of het implementeren van tools voor afzonderlijke gebruikers en teams. Deze processen worden geautomatiseerd, zodat het team zich op de hoofdzaken kan richten: efficiëntie, security en schaal.

Ontdek hoe u uw activiteiten kunt stroomlijnen met SSO. Klik hier voor meer informatie.