Het is officieel: Okta bundelt de krachten met Auth0

De afgelopen ruim 12 jaar hebben we ons bij Okta gericht op het transformeren van cloudgebaseerde identity om iedereen veilig toegang tot elke technologie te bieden. Vandaag kunnen we een belangrijke mijlpaal toevoegen die onze missie in een stroomversnelling brengt: de samenvoeging van Okta en Auth0 tot één team. De overname is ondertussen met succes afgerond. Ik heb al heel lang grote bewondering voor het indrukwekkende platform en de developercommunity die de oprichters van Auth0, Eugenio Pace en Matias Woloski, hebben opgebouwd. En daarom doet het me enorm veel plezier dat onze teams de krachten gaan bundelen. Okta en Auth0 kunnen hun gecombineerde developer- en enterprise-expertise nu inzetten om de toekomst van online identity vorm te geven.

De kracht van developers benutten

Net als Eugenio ben ik mijn carrière begonnen als software-engineer, en door de jaren heen is het me duidelijk geworden dat productdevelopers een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Niet alleen staan ze aan de wieg van elke online experience, maar ze stimuleren ook allerlei innovaties bij organisaties van klein tot groot, waarbij ze bovendien de veiligheid niet uit het oog mogen verliezen. Met andere woorden, deze applicatieteams zijn zowel de belangrijkste als de meest overbelaste asset in de technologiestrategie van een organisatie. En het lijkt er niet op dat het wereldwijde tekort aan productdevelopers binnenkort voorbij zal zijn. Daarom doen we er bij Okta alles aan om het leven van developers eenvoudiger te maken, zodat zij de handen vrij hebben om belangrijke oplossingen te ontwikkelen en de identity met een gerust hart aan ons kunnen overlaten.

Productontdevelopers zijn onmisbaar bij het ontwikkelen van de customer experiences van de volgende generatie. En dat is precies de reden waarom Auth0 zich volledig richt op de wensen en behoeften van developers. Het bieden van identity aan applicatieteams zit als het ware ingebakken in het DNA van Auth0 (Eugenio en Matias hebben letterlijk developer identity voor Microsoft ontwikkeld). Auth0 probeert productdevelopers zoveel mogelijk taken uit handen te nemen zodat zij zich op innovaties kunnen richten. In deze wereld weet iedereen dat developers met Auth0 verder komen en sneller gaan.

Ik vind het geweldig dat onze twee teams nu gaan samenwerken. Dankzij Auth0's diepgaande expertise op het gebied van developer identity kunnen we identity van alle kanten benaderen. Bovendien hebben we dezelfde visie op de identitymarkt en zijn we er allebei van overtuigd dat identity de belangrijkste primaire cloudoplossing is die organisaties nodig hebben. Samen kunnen we onze doelen sneller realiseren en oplossingen voor de vele verschillende use cases van onze klanten ontwikkelen.

Sneller klantsucces met het meest robuuste identityplatform

De kernwaarden van zowel Auth0 als Okta zijn verankerd in het succes van de klant. Samen kunnen we oplossingen bieden die nog aantrekkelijker zijn voor de klant. Onze uitgebreide identityplatforms vullen elkaar perfect aan en zijn robuust en flexibel genoeg voor de meest innovatieve developers en 's werelds grootste organisaties. Samen bouwen we een identitycloud die geschikt is voor elke use case, die door developers als aanpasbare basis kan worden gebruikt, die integreert in de technologie stacks van klanten en die voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van beveiliging, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Klanten kunnen erop vertrouwen dat onze oplossingen altijd beschikbaar zijn, naadloos met hun huidige en toekomstige activiteiten meegroeien en aan hun behoeften op het gebied van gebruiksgemak, beveiliging en privacy tegemoet komen.

In operationeel opzicht is het Auth0-team de eerste onafhankelijke business unit van Okta. Eugenio rapporteert rechtstreeks aan mij en we verheugen ons erop de beide platforms verder te optimaliseren en na verloop van tijd te integreren. Voorlopig richten we ons op het bieden van meer flexibiliteit, meer keuzemogelijkheden en meer toegevoegde waarde voor onze klanten.

We staan te popelen om aan de slag te gaan.