Okta door Gartner aangemerkt als Customers’ Choice voor Identity Governance & Administration

In mijn functie bij Okta werk ik nauw samen met onze customer advocates om te zorgen dat het abonnement van klanten ze echte waarde oplevert. Een van de belangrijke maatstaven voor succes is of klanten met ons groeien, fan worden van Okta en ons aanbevelen bij hun peers.

Ik ben dan ook heel trots op het feit dat Okta door Gartner is aangemerkt als Customers’ Choice in hun rapport Peer Insights ‘Voice of the Customer’: Identity Governance and Administration van mei 2021. Deze onderscheiding als keuze van de klant is een erkenning van Okta in alle beoordeelde categorieën in het Gartner-rapport, dat u hier kunt lezen.

In het rapport van Gartner worden leveranciers in specifieke marktsegmenten beoordeeld. Het rapport is gebaseerd op feedback van klanten in de Gartner-reviewsportal, Peer Insights. In het IGA-segment (Identity Governance and Administration) kreeg Okta op basis van 113 reviews van ons product Lifecycle Management (vanaf maart 2021) de hoogste algemene beoordeling van alle leveranciers die als Customers’ Choice werden geselecteerd. Voor ons is dit een belangrijke erkenning van de waarde die Okta oplevert voor de initiatieven van onze klanten op het gebied van automatisering en identity governance.

In onze innovatieve producten staat het belang van de klant altijd centraal. We weten dat wij succesvol zijn als onze klanten succesvol zijn met de producten van Okta. Die producten implementeren en ondersteunen we via ons Customer First-team, dat klanten helpt snel te implementeren, een snelle time to value te behalen en hun ROI met Okta op den duur te laten groeien. In de afgelopen jaren hebben steeds meer organisaties de overstap gemaakt naar remote werken. Okta hielp organisaties die transitie soepel en veilig te laten verlopen en hun digitale transformatie te versnellen.

Okta Lifecycle Management houdt niet alleen de omgeving van onze klanten veilig, maar sluit ook aan bij de toekomstgerichte use cases van hun roadmaps. Met Lifecycle Management kunnen klanten onder andere het volgende doen:

  • Onboarding van nieuwe medewerkers veilig uitvoeren en zorgen dat ze vanaf de eerste dag productief zijn
  • Offboarding automatiseren en het IP-adres van de organisatie beschermen
  • Al deze zakelijke processen aanpassen met Workflows-mogelijkheden

We stellen het vertrouwen van onze klanten in Okta zeer op prijs en we zijn trots op hun erkenning, die volgens ons aangeeft dat onze klanten mede dankzij ons succesvol zijn.

Hier zijn enkele citaten van klanten uit Gartner Peer Insights-reviews:

"Okta's Lifecycle Management-tool heeft de totale security-governance vereenvoudigd. De tool is eenvoudig te gebruiken, te implementeren en te integreren. Admins kunnen de tool ook gebruiken om rollen en policies op maat te maken voor uiteenlopende behoeften op het gebied van security."

– Marketing Analytics Leader (financiële sector)

"Als ik opnieuw kon beginnen, had ik veel eerder voor Okta gekozen. Okta maakt het leven van admins een stuk eenvoudiger. Die kunnen nu meer aandacht besteden aan andere belangrijke taken."

– Analytics Manager (financiële sector)

*Gartner Peer Insights 'Voice of the Customer': Identity Governance and Administration, 20 mei 2021.

De Customers' Choice van Gartner Peer Insights is het resultaat van een gedocumenteerde onderzoeksmethode die is toegepast op persoonlijke meningen van individuele eindgebruikers. Deze meningen, die zijn verkregen uit reviews, scores en andere gegevens, vertegenwoordigen noch het standpunt, noch de goedkeuring van Gartner of daaraan gelieerde ondernemingen.