Identity management van Okta: het geheim van selfservice-IT bij Workday

selfservice

Selfservice roept beelden op van verkoopautomaten, tankstations of het gebruik van zelfscanners in de supermarkt. Maar wat als ik u zou zeggen dat selfservice ook kan betekenen dat het initiatief in handen van de gebruiker kan worden gelegd om daarmee de efficiëntie te verhogen. Ik heb het over selfservice-IT, waarbij gebruikers de middelen krijgen om zichzelf te helpen zodat ze de klus kunnen klaren zonder om hulp te hoeven vragen. En dat is precies wat Workday, leverancier van gebruikersvriendelijke (en op de cloud gebaseerde) financiële en HR-apps, wil doen. Bij Workday zijn ze al vanaf de eerste dag bezig met het vereenvoudigen van de manier waarop mensen werken en al vroeg beseften ze dat er een IAM-oplossing nodig was om de processen voor identity en password management te stroomlijnen. We spraken met Craig Butler, VP Information and Systems, om erachter te komen hoe de IAM-service van Okta ervoor zorgt dat gebruikers zelfvoorzienend worden en de IT-afdeling zo productief mogelijk kan blijven.

Waarom had de bedrijfscultuur van Workday behoefte aan een IAM-tool?

Wij hebben een sterke ondernemingscultuur waarin technologie een prominente rol speelt. Dat betekent dat onze organisatie zich steeds sneller ontwikkelt. Onze gebruikers vragen naar selfserviceopties, wat wil zeggen dat ze niet naar de IT-afdeling willen gaan wanneer ze hulp nodig hebben. In feite willen ze gewoon zichzelf helpen. Dat betekent ook dat ze een consistente experience op al hun devices willen, of ze nu op kantoor, thuis of onderweg zijn.

Okta biedt gebruikers dus een consistente experience op alle devices en locaties, maar hoe helpt Okta uw IT-afdeling?

Wat we met de implementatie van Okta uiteindelijk voor elkaar kregen is IT te bevrijden van alle hulp die nodig is voor het resetten van wachtwoorden, het geven van inloginstructies en het beheren van applicaties. [Ze kunnen zich nu] richten op waardevollere activiteiten, zoals het opzetten van strategieën om naar de cloud te gaan, om de organisatie te helpen productiever te worden bij alle dagelijkse uitdagingen en om ons de mogelijkheid te bieden in plaats van reactief, proactief te worden en te helpen bij het realiseren van onze strategieën.

workday

Hoe helpt Okta een op de gebruiker gerichte experience voor werknemers van Workday te realiseren?

Vanaf de oorspronkelijke implementatie tot de doorlopende ondersteuning heeft Okta de nodige best practices gegeven en ons geholpen bij het maken van een roadmap voor een optimaal single sign-on- en identity management voor al onze applicaties. Okta kent de uitdagingen van een snelgroeiende, op de cloud en technologie gerichte organisatie. Daardoor konden ze een service bieden die uitgaat van de user experience en het juiste securityniveau. Bovendien gaven ze IT de juiste tools waarmee de eindgebruikers zich kunnen focussen op hun kernprioriteiten, die voor ons bestaan uit onze producten en onze klanten.

U kunt het hele vraaggesprek met Craig zien op de pagina met klantverhalen of bekijk de video hieronder.