Inleiding tot de Okta Identity Engine

Okta Identity Engine Blog post

We willen u graag laten weten dat Okta de foundation van de Okta Identity Cloud vanaf nu vrij beschikbaar stelt. U en uw teams krijgen toegang tot de Okta Identity Engine, een reeks aanpasbare bouwstenen voor alle mogelijke identificatiedoeleinden, zodat u betrouwbare en naadloze customer experiences kunt maken die naadloos aansluiten op uw bestaande technologieaanbod. De Okta Identity Engine biedt, eenvoudig gesteld, onbeperkte identiteitsmogelijkheden doordat Okta volledig naar wens kan worden aangepast.

De Okta-producten die u al kent en waar u graag mee werkt, hebben altijd vooraf gedefinieerde flows voor authenticatie, registratie en autorisatie gevolgd. Daarvoor waren afzonderlijke stappen en controles voor verificatie van gebruikers vereist. De Okta Identity Engine splitst deze flows op in instelbare stappen, waardoor het aantal use cases voor identity van klanten en workforce kan worden vergroot en iedere stap volledig kan worden aangepast. Elk van deze stappen kan worden gebaseerd op de context van de gebruiker, en dan met name via een intentie, applicatie, device of netwerk. Als onderdeel van deze ontwikkeling maakt Okta passwordless gebruikers mogelijk, naast verbeterde progressive profiling om frictie te beperken, en branding per app. En dat alles is volledig naar wens in te stellen en te personaliseren.

Okta Identity Engine Blog Post Components

Om dit in actie te zien, kunnen we een typische registratieprocedure voor gebruikers van naderbij bekijken: een fan die voor de eerste keer een kaartje koopt.

  • De fan gaat naar een website voor kaartverkoop en besluit zich te registreren om korting te krijgen als nieuwe gebruiker. De gebruiker wordt gevraagd om zijn of haar naam en e-mailadres in te voeren om zich te registreren.
  • Vervolgens wordt de gebruiker door een Event Hook opgenomen in het systeem voor e-mailmarketing (bijvoorbeeld Marketo) van de organisatie. De gebruiker is nu geactiveerd en kan gebruikmaken van de website.
  • Later besluit de gebruiker een aankoop te doen. Op dat moment kan een andere reeks procedures plaatsvinden, omdat er sprake is van een genuanceerdere ervaring.
  • Nadat de gebruiker via een klik een aankoop heeft gedaan, ontvangt deze per e-mail een speciale link om het e-mailadres te valideren en te registreren als authenticatiefactor. Vanwege de grotere interactie van de gebruiker kan om aanvullende informatie worden gevraagd (dit wordt progressive profiling genoemd), zoals geografische en andere contextuele informatie.
  • Wanneer dit proces is voltooid, kan de gebruiker worden geautoriseerd om andere producten van het bedrijf te gebruiken, zoals een betalingsapp.

Al deze afzonderlijke stappen en componenten kunnen vrijwel zonder custom code worden getweakt en aangepast aan de behoeften van de organisatie.

De eerste reeks use cases voor de Okta Identity Engine bevat:

  • Passwordless gebruiker: organisaties die met Okta werken, kunnen veilige registratie- en authenticatie-experiences zonder wachtwoorden ontwikkelen via eenvoudige UI-configuraties. Met behulp van contextuele data, bijvoorbeeld toepassings- en geolocatiegegevens, en factoren zoals e-mail, pushberichten of FIDO kunnen ontwikkelaars eenvoudig een naadloze user experience creëren waarbij een gebruiker nooit wordt gevraagd om een wachtwoord te registreren.
  • Progressive profiling: gebruikers wordt alleen om aanvullende profielgegevens gevraagd wanneer dit nodig is. Hierdoor zijn geen lange registratieformulieren meer vereist die tot afhakers kunnen leiden.
  • Branding per app: biedt controle om snel specifieke branding per app te maken, via de registratie- en authenticatieworkflow van een applicatie.

De Okta Identity Engine is de nieuwste upgrade voor het Okta-platform. Met de combinatie van Okta Identity Engine en Okta Hooks kunnen we betrouwbare, op maat gemaakte user journeys ontwikkelen en ondersteunen met veilige aanpassingsmogelijkheden voor developers klanten.

Beschikbaarheid

De Okta Identity Engine wordt opgenomen in alle bestaande Okta-producten. Klanten kunnen de relevante componenten van de Okta Identity Engine gebruiken voor de Okta-producten waarvoor ze een licentie hebben. Okta verwacht in de tweede helft van 2019 te beginnen met het upgraden van klanten. Nieuwe mogelijkheden van de Okta Identity Engine, zoals passwordless gebruikers, progressive profiling met vereiste kenmerken en branding per app van de Hosted Okta Sign-in Widget, zijn nu al beschikbaar in de bètaversie. Ga voor meer informatie naar: https://www.okta.com/nl/platform/identity-engine/.