Okta's vernieuwde dashboard voor eindgebruikers - Nu 50% sneller!

Onze CEO en medeoprichter Todd McKinnon praat vaak over Okta's missie om gebruikers met technologie te verbinden. Een belangrijk onderdeel van die missie vindt plaats via het Okta dashboard voor eindgebruikers, een moderne webportal die eindgebruikers eenvoudig, veilig en snel toegang tot hun applicaties geeft.

Gebruikers kunnen met één klik inloggen bij elke zakelijke of persoonlijke applicatie, zonder dat ze de URL's, gebruikersnamen en wachtwoorden van al die verschillende apps hoeven te onthouden. Het dashboard is toegankelijk via elke webbrowser, en is dus device-, locatie- en netwerkonafhankelijk. Elke dag authenticeren miljoenen mensen zich via Okta, meestal door eerst naar het Okta dashboard voor eindgebruikers te gaan. Omdat het dashboard een belangrijk onderdeel van de experience van eindgebruikers is, hebben we veel aandacht aan het ontwerp besteed.

Het doet ons daarom veel plezier dat we nu de grootste vernieuwing van het Okta dashboard voor eindgebruikers sinds 2014 kunnen aankondigen. Het dashboard heeft een eenvoudigere navigatie, is mobielvriendelijker en wordt maar liefst 50% sneller geladen. Wat is er nieuw?

Nieuw navigatiedesign aan de zijkant

Het eerste wat opvalt is het nieuwe zijpaneel voor de navigatie. Dit zijpaneel vormt de basis voor een meer schaalbaar en veelzijdig ontwerp. De navigatie op het dashboard is hierdoor niet alleen intuïtiever geworden, maar sluit ook beter aan op andere moderne enterprise-apps waarmee u mogelijk al werkt.

3oH2 1FKlngzHQ3e683Ga6sadiG1 dVHpRrh3 URiluRR73O89xhRH68DNi906ZARcg1wnof SAD4wwdZVyVLPtSPxNkx8CEMFqsHyLxuobrLAO485Hi bq kgvISbWLmqIP nmn

Bijgewerkte app cards

De app cards (door sommige van onze trouwe klanten ook wel "chiclets" genoemd) vertegenwoordigen de verschillende applicaties waartoe een gebruiker toegang heeft. We hebben de cards groter gemaakt en ook meer ruimte voor nuttige informatie gereserveerd. Alles wat betrekking heeft op de applicatie, staat nu op de card, zodat u deze makkelijker kunt vinden en gebruiken. Net als bij het oude ontwerp kunt u de app cards naar een andere positie slepen om het dashboard aan uw eigen voorkeuren aan te passen.

HeRxtzLsbeX3N5D007YSt2jma8EReO2qWfdhEBIDNist0BPaF2L3CSjSGjEvNLi3jS0KOFuuV MbyMuNy5logSJBBjhQq8G3rjXi5puAna912yt1 okCAhyAp30pDhYPJe01zu5Y

Zoeken is nu flexibeler

De gemiddelde Okta-gebruiker werkt met meer dan 80 applicaties, waardoor het soms moeilijk is om snel de juiste app te vinden. Vooral als u de precieze naam van de app niet meer weet. Daarom hebben we het zoekalgoritme flexibeler gemaakt. We vinden uw app, ook als u niet precies de juiste naam invoert.

mD nPQHqrx27XQ6dkSVnBSllqYnzKtSPBBPWAQBvn3hw2cZlSB1Fv54mOUgzKsSvnlktk0bTj8tSih6 FCiZhQeQ9AvDYkrN4gvUVpNd 2Qd1E2mQBhThWG5joPb mkHTBuLHPNM

Secties zijn de nieuwe tabbladen

Voorheen konden gebruikers "tabbladen" maken om hun app cards te ordenen en te groeperen. We hebben de tabbladen nu in "secties’" veranderd omdat dit beter aansluit op de dashboardweergave die uit één pagina bestaat. U kunt nog steeds zelfs secties maken, zoals "Persoonlijk’" of "Favorieten’", en app cards naar die secties verplaatsen zodat u ze sneller kunt terugvinden.

oqNAKsVzb79dbYgPq6Q SIxO9xm7j96gStboReQM 4BrFBWtDkxEmSGKhgrFj1oxgdNfLf1Bhq9YwK8KU1E3Z lJhf0czrxJKcKf Zsow3IBMZ49U5ebHjkoIN0MTarHzlHI97zn

Vergeet de browserplug-in niet

Niet alleen het dashboard voor eindgebruikers, maar ook de Okta Browser Plugin heeft een make-over gekregen. De Okta Browser Plugin is een browserextensie die beschikbaar is voor alle bekende browsers, zoals Chrome, FireFox, Safari, IE en Edge. De browserextensie synchroniseert met uw dashboard en biedt u de mogelijkheid om apps te starten zonder naar het dashboard te gaan. Zelf gebruik ik de plug-in vaker dan het dashboard, omdat ik dan geen nieuw browsertabblad hoef te openen.

jB15PIPqXetWaQ4IjzNfhGDcXT38WQwLF8 XeC9HDCzvIllJD bNvOeT2anaGxIi28dfWgvNtyZmtVRIxFJAIYPs76Kou 8i7qCWZ VoiHCiLGhU1cvfIMhossXFqhk8lLCo2ciP

Nu beschikbaar in Early Access (EA)

Bevalt het u wat u ziet? Dan hebben we goed nieuws!In februari 2020 hebben we het vernieuwde Okta dashboard voor eindgebruikers en de bijgewerkte browserplug-in beschikbaar gesteld in Early Access. U kunt ze dus vandaag al inschakelen in uw preview-tenant, zodat u ze in alle rust kunt uitproberen. Wanneer u klaar bent om het dashboard en de plug-in uit te rollen naar al uw gebruikers, kunt u dit zelf ook inschakelen in uw productie-tenant. U hoeft geen instellingen opnieuw te configureren of afbeeldingen opnieuw te uploaden. We zetten alles over naar het nieuwe ontwerp, inclusief de bestaande tabbladen.

Hebt u hulp nodig bij het voorbereiden van de communicatie met uw eindgebruikers? Bekijk onze implementatietoolkit voor eindgebruikers. De kit bevat templates die goed van pas komen bij het uitrollen van de nieuwe experience. We hebben zelfs een template met een gedetailleerd uitrolschema om u te helpen het project te beheren.

Geef ons feedback

We zijn erg benieuwd naar uw mening over het nieuwe ontwerp. Laat ons via deze feedbackenquête weten van u ervan vindt. We blijven feedback integreren terwijl de experience in de komende maanden naar General Availability (GA) wordt overgezet. Binnenkort hoort u meer.

Meer informatie over Okta’s experience voor eindgebruikers