Oktane 2023: Gå längre med AI och identitet

Efter 11 år med Oktane blir jag fortfarande imponerad och inspirerad av vår globala community med identitetsexperter som samlas för att prata om de kommande möjligheterna för branschen och upptäcka nästa steg för Okta. Men i år var det annorlunda. 

De senaste månaderna har varit en av de viktigaste tiderna för branschen som jag någonsin har upplevt. Efter årtionden av försök och missar har AI-eran äntligen anlänt. Vi står inför en period av ohämmad teknisk utveckling. 

I takt med att utvecklare, entreprenörer och företag anammar och gör framsteg med AI kommer det att komma en ny omgång program, verktyg, funktioner och till och med andra plattformar som byggts runt denna teknik. De kommande innovationerna kan överraska oss, engagera oss och kanske till och med skrämma oss, men kommer i slutändan att förbättra våra liv – trots vad vissa kritiker påstår. 

Här på Okta känns det här så klart bekant. För nästan 15 år sedan fick samma energi och spänning i början av molnövergången oss att starta företaget. Vi ville hjälpa företag att anamma molnet, och identitet (eller Okta egentligen) var den drivande kraften bakom det snabba införandet och molnets globala omfattning. Vi gjorde det enkelt att skapa identitet från grunden och hjälpte miljontals utvecklare att skapa appar i molnet.

Det är denna önskan att ansluta människor till tekniken som gör att vi fokuserar på AI:ns framtid. För att företag ska kunna frigöra kraften hos AI och skydda sig mot de risker som tekniken medför behöver de en tillförlitlig identitetslösning. Och det är Oktas grej. 

Vi presenterar Okta AI, identitetslösningen för beräkningens nästa era

Okta AI är AI för identitet. Den drivs av de enorma mängder data som vi har samlat in under de senaste 15 åren, inklusive anonymiserade insikter från våra över 18 400 kunder och över 7 000 integreringar i Okta Integration Network, samt data som vi samlar in om användning, policyer, hot och risksignaler. Okta AI använder dessa data för att utföra kraftfulla säkerhets-, utvecklings- och policyåtgärder i realtid. För fantastisk AI krävs det fantastiska data och fantastiska åtgärder. 

Okta AI ingår i flera av våra produkter. Den gör våra befintliga produkter värdefullare, den möjliggör nya produkter och den utökar vad det innebär att vara integrerad och skyddad. 

Nedan ser du några av de innovativa produkter som vi lanserade på Oktane. 

Okta AI för företagssäkerhet

Hackarna blir allt smartare. Deras taktiker blir effektivare och intrången har större konsekvenser för företag. 

2019 kunde en enkel MFA med SMS som faktor blockera 96 % av alla nätfiskeattacker. Nu beror 86 % av intrång på missbruk av inloggningsdata, och AI är en stor drivande faktor bakom ökningen på 47 % av framgångsrika nätfiskeattacker. Vi måste vara proaktiva. 

Det är drivkraften bakom Identity Threat Protection med Okta AI, en ny produkt som gör det möjligt för företag att förebygga och reagera på hot snabbare än någonsin tidigare. Den hjälper organisationer att automatisera identifiering och lösning av identitetshot i hela teknikekosystemet. Den utökar adaptiv riskutvärdering från autentiseringen till varje gång en användare loggar in och hjälper dig att snabbt förhindra och reagera på hot. 

Identity Threat Protection möjliggör en rad kraftfulla nya åtgärder såsom universell utloggning. För första gången i vår bransch är det möjligt att automatiskt logga ut användare ur appar när det uppstår ett säkerhetsproblem. Försöker en angripare kapa en session? Då kan du helt enkelt upphäva den. Skadliga aktörer må blir alltmer sofistikerade, men vi använder kraften hos AI och vårt ekosystem för att skydda dig och ligga steget före. 

Stärka utvecklare i AI-eran

Vår metod för kundidentitet fokuserar på utvecklare och att låta dem fokusera på innovation och utveckling. Utvecklare vill fokusera på att skapa nya produkter och AI-drivna program. Så Okta tar hand om identiteten så att de slipper tänka på det.

Under årens lopp har vi gjort stora framsteg och dramatiskt minskat den tid som utvecklare lägger på autentisering. Nu behöver vi göra detsamma för auktorisering. Utvecklare lägger fortfarande för mycket energi på att skapa egenutvecklade system och auktoriseringsfunktioner. De behöver en auktoriseringslösning som kan skalas upp med organisationen och fungerar med otroligt låg latens, hög tillförlitlighet och högsta möjliga säkerhetsnivåer. Finkornig auktorisering kan hjälpa till med det, och den blir ännu effektivare med Guide med Okta AI, en ny funktion som ger omfattande onboardinghjälp så att utvecklare intuitivt kan definiera sin auktoriseringsmodell. 

Dessutom tar vi ytterligare ett steg på vägen mot en lösenordsfri värld med nycklar. Nycklar ger en nätfiskebeständig registrerings- och inloggningsupplevelse för användare, så att de inte är så beroende av äldre inloggningsdata. 

Något att tänka på för utvecklare: Upptäck alla de bästa stunderna från Oktane genom att registrera dig för vårt webbinarium Best of Oktane for developers.

Identiteten driver AI-revolutionen

Teknikskiften ger alla företag möjlighet att ligga steget före eller hamna efter. Vi ser massor av potential i AI-eran, och det hela hänger på identitet. Identitet är vårt sätt att koppla samman människor med teknik. Vi skapar identitet så att du kan frodas under AI-revolutionen. 

Kolla in höjdpunkterna  

Missade du Oktane i år? Kolla in alla våra produkttillkännagivanden från evenemanget och registrera dig för ett av våra kommande ”Best of Oktane”-webbinarier för att få all viktig information om tillkännagivandena och framtida planer: