Okta Identity Management: Hemligheten med självservice för IT på Workday

självservice

Självservice får en att tänka på varuautomater, bensinstationer och utcheckningsstationer i snabbköpet. Men självservice kan även handla om att låta användaren själv bestämma för att öka effektiviteten. Jag talar om självservice för IT där användare får nödvändiga verktyg för att hjälpa sig själva och få jobbet gjort utan att behöva be om hjälp. Workday, som levererar användarvänliga (och molnbaserade) finans- och HR-appar vill göra just detta. Workday har redan från början funderat på att förenkla sätten jobb utförs på och insåg ganska snart att de behövde en lösning som hanterar identiteter för att underlätta identitets- och lösenordsprocesser. Vi satte oss ner med Craig Butler, VP of Information and Systems, för att förstå hur Oktas tjänster för identitetshantering låter användare sköta saker själva utan att behöva kontakta IT.

Varför behövde Workday ett verktyg för identitetshantering?

Vi har en inriktning som entreprenörer och teknikexperter. Det betyder att vår verksamhet rör sig allt snabbare. Våra användare vill ha alternativ för självservice så att de slipper kontakta IT så fort de behöver hjälp. De vill faktiskt klara sig själva. Det betyder också att de vill ha en liknande upplevelse på alla sina enheter oavsett om de befinner sig på kontoret, hemma eller på resan.

Hur hjälper Okta er IT-avdelning förutom att ge användarna en enhetlig upplevelse oberoende av enhet eller plats?

Genom implementeringen av Okta har vi kunnat frigöra IT från att behöva återställ lösenord, ge inloggningshjälp och administrera appar. [Nu kan de] fokusera på mer värdeskapande aktiviteter, som att bygga strategier för molnet, hjälpa verksamheten att bli mer produktiv vid hantering av dagliga utmaningar och ge oss möjlighet att bli proaktiva istället för att vara reaktiva samt hjälpa till att förverkliga strategierna.

workday

Hur hjälper Okta till att få en användarcentrerad upplevelse för Workdays personal?

Från ursprunglig implementering till fortlöpande support har Okta följt bästa praxis och hjälpt oss att skapa en väg för optimal SSO och identitetshantering i alla våra appar. Okta förstår utmaningarna i ett snabbväxande, molncentrerat och teknikfokuserat företag. Med denna förståelse har Okta kunnat ge service som fokuserar på användarvänlighet, rätt nivå av säkerhet och tillhandahållande av nödvändiga IT-verktyg för att slutanvändaren ska kunna fokusera på sina prioriteringar, vilket i vårt fall är våra produkter och våra kunder.

Hela Craigs intervju finns på sidan med kundomdömen eller kan ses i videon nedan.