Nu kommer Okta Identity Engine

Okta Identity Engine Blog post

Vi är nu glada att tillkännage att vi låser upp grunden för Okta Identity Cloud. Vi lämnar över Okta Identity Engine, en uppsättning anpassbara byggblock för olika identitetssystem, till dig och dina team så att ni kan ta fram pålitliga och smidiga kundupplevelser som är tätt sammankopplade med resten av teknikstacken. Enkelt uttryckt, Okta Identity Engine gör obegränsade identitetsanvändningar möjliga genom att Okta blir helt anpassningsbar.

De Okta-produkter som du känner till och uppskattar har alltid följt förutbestämda flöden för autentisering, registrering och auktorisering, och krävt distinkta steg och kontroller för användarverifiering. Okta Identity Engine bryter ner dessa flöden till enskilda steg vilket gör det möjligt att expandera identitetskontroll av kunder och personal med total anpassbarhet i varje steg. Vart och ett av dessa steg kan styras av användarkontext, genom avsikt, app, enhet eller nätverk. Som en del av denna utveckling presenterar Okta lösenordsfria användare, förstärkt progressiv profilering för att minska friktionen och möjlighet att märka varje app. Alla dessa alternativ kan väljas i den färdiga produkten som är klar för användning.

Okta Identity Engine Blog Post Components

För att se hur detta fungerar kan vi titta under motorhuven på ett typiskt flöde för användarregistrering: när fans köper en biljett för första gången.

  • Ett fan går in på webbplatsen för biljettförsäljning och väljer att registrera sig för att få rabatt som förstagångsköpare. För att registrera sig anger användaren sitt namn och sin e-postadress
  • Därefter slussar en händelsetrigger in användaren i företagets system för marknadsföring via e-post (t.ex. Marketo). Användaren är nu aktiverad och kan fritt surfa på webbplatsen.
  • En stund senare väljer användaren att köpa en biljett samtidigt som andra flöden kan komma upp eftersom en känsligare funktion har anropats.
  • Med början då Köp-knappen klickas så skickas e-post ut till användaren för att bekräfta e-postadressen och registrera den som en autentiseringsfaktor via en bifogad länk. Eftersom användaren har visat intresse så kan systemet be om ytterligare information (kallas progressiv profilering) såsom plats och annan kontextuell information.
  • När det är klart kan flödet ge användaren rätten att använda företagets övriga produkter, till exempel en betalningsapp.

Alla dessa enskilda steg och komponenter kan förändras och anpassas med ett minimum av egenskriven kod baserat på företagets behov.

Den första uppsättningen användarfall för Okta Identity Engine innefattar:

  • Lösenordsfri användare: Gör att företaget kan använda Okta till att med enkla UI-konfigurationer bygga säker registrering och autentisering utan lösenord. Genom användningen av kontextuella data som appar och platser tillsammans med faktorer såsom e-post, notiser eller FIDO kan utvecklare enkelt skapa en sömlös väg där användaren aldrig behöver ange ett lösenord.
  • Progressiv profilering: Begär vid behov ytterligare information av användare och eliminerar långa registreringsformulär som kan leda till att användaren lämnar.
  • Appmärkning: Gör att man snabbt kan skapa unik appspecifik märkning app genom hela flödet för registrering och autentisering.

Okta Identity Engine är den senaste uppgraderingen av Okta-plattformen. Kombinationen av Okta Identity Engine och Okta Hooks ger möjlighet att bygga och hantera pålitliga skräddarsydda användarvägar med säker kundanpassning.

Tillgänglighet

Okta Identity Engine kommer att ingå i alla befintliga Okta-produkter. Kunderna kommer att kunna använda de komponenter av Okta Identity Engine som täcks av licenserna för deras Okta-produkter. Okta räknar med att påbörja uppgradering av kunderna under andra halvan av 2019. Initiala funktioner i Okta Identity Engine, såsom lösenordsfria användare, progressiv profilering med attribut och appmärkning av Hosted Okta Sign-in Widget finns idag som betaversion. För mer information, besök: https://www.okta.com/okta-identity-engine.